Nyhetsarkiv

Senaste nytt från Mise

Miljöpunkt vid Mathishallen

Miljöpunkten intill Mathishallen i Mariehamn har uppdaterats med ny typ av insamlingskärl. Misekunder kan nu återigen föra återvinningsmaterialen glas, metall och papper till denna station.

Miljöpunkt vid Mathishallen

Misekontoret stängt fredag 11.11

Fredag 11.11.2022 har Misekontoret stängt.
Samtlig personal är på kurs i första hjälpen.

Första hjälpen symbol i form av ett hjärta.

Förändring vid Mathishallen ÅS samt S-Market

Mathishallen, Mariehamn
Miljöpunkten vid Mathishallen uppdateras för närvarande. Här väntas nya kärlskåp, håll ut, snart kan återvinningsmaterial så som glas,metall och tidningspapper lämnas här igen. För närvarande har vi förseningar i leverans av kärlskåpen som ska placeras vid miljöpunkten.

Uppdatering 23.11.2022: Nu är äntligen miljöpunkten på plats igen.

S-Market, Möckelö
Området vid återvinningsstationen S-Market Möckelö, S-Markets parkering ska byggas om och kan medföra tidvis oreda på grund av ombyggnationen. Stationen ska dock vara tillgänglig under perioden.

Det går även bra att besöka Mise ÅVC eller Misebilen.

Årlig utkörning av matavfallspåsar för hushåll

Den årliga utkörningen av matavfallspåsar sker:
Mariehamn: November-December
Jomala: Januari-Februari
Lumparland: Februari-Mars
Hammarland: Mars-April

Den årliga utkörningen av matavfallspåsar sker kommunvis av en annan entreprenör än de som tömmer ditt kärl. Matavfallspåsarna läggs på kärlet.

Fler matavfallspåsar kan köpas och hämtas från Misekontoret (enligt prislistan) eller i din närbutik.

Kan du inte vänta på din utkörning, går det bra att meddela kundtjänst på förhand och sedan komma efter dina matavfallspåsar från vårat kontor på Fabriksgatan 8 i Mariehamn. 

Matavfallspåsar framför fyrfackskärl.

Gällande matavfallspåsar för flerbostadshus samt kommunverksamheter:

För upphämtning av matavfallspåsar som ingår i er tjänst görs på Mises kontor. Upphämtning görs för hela flerbostadshuset på en och samma gång, ni ska meddela Mise senast 2 arbetsdagar innan planerad upphämtning. Upphämtning av matavfallspåsar kan ske när som under året 2022, under kontorets öppettider.

Vi erbjuder utkörning av matavfallspåsar under vissa specifika veckor. Information går ut till de som meddelat e-postuppgifter. Om ni önskar få era matavfallspåsar utkörda så måste disponenten/fastighetsägaren kontakta Mises kundtjänst och meddela under vilken av de specifika veckor som ni önskar att utkörningen ska ske på. Denna information ska meddelas till Mise senast 1 vecka innan utkörningsveckan ni önskar. Kontakta kundtjänst om ni önskar ta del av de specifika veckorna. Om ni inte har fått informationen vänligen uppdatera era kontaktuppgifter – e-post.

Kontakta Mise under pandemin

INFORMATION Mises åtgärdsplan från 10.1.2022

För att bidra till att minska smittspridningen uppmanar vi våra kunder, om möjligt, att uträtta ärenden i första hand genom post, e-post eller telefonsamtal. Vi tar emot besök på kontoret, dock har vi begränsning till endast en kund i taget inomhus. Vi ser gärna att våra kunder använder sig av munskydd eller visir. Det finns möjlighet till att rengöra händerna vid vårt kundutrymme. Har du glömt ditt munskydd kan vi även erbjuda ett.

Det finns skyddsglas mellan personal- och kundutrymmet. Personalen kommer att använda munskydd/visir.

Hela Mises åtgärdsplan för att minska risken för smittspridning i lokalen finner du bland våra styrande dokument på hemsidan.

Misekalendern

Vi får många förfrågningar på vår kalender som vi tidigare år har skickat ut till samtliga hushåll. Men på grund av kostnadsbesparingar kommer inte någon utgivning för Misekalendern att ske framöver. Vi beklagar.