Mise söker verksamhetsledare

Om Mise

Ålands Miljöservice, Mise är en kommunal avfallshanteringsmyndighet som planerar och organiserar avfallshanteringen i Mariehamn, Jomala, Hammarland, Lumparland, Kökar och Sottunga. Mise har en viktig uppgift i samhället att arbeta för en hållbar framtid.

Arbetet på Mise är varierat och spänner över allt från myndighetsfrågor till kundersvice. Mise har en liten organisation som idag servar nästan 65% av Ålands befolkning med avfallshantering.

Arbetsuppgifter

Du kommer att i din roll som chef för Mise arbeta på uppdrag av styrelsen och vara den som ansvarar för att verksamheten utför sitt uppdrag, följer de lagar och förordningar som finns och vara den som har personal- och arbetsledaransvar inom organisationen.

Du är den som ska se till att hålla styrelsen informerad om förändringar som sker inom gällande lagstiftning och vilka konsekvenser det har på verksamheten samt föreslå hur man lämpligast möter dessa.

Du behöver vara insatt i hur verksamhetens olika delar fungerar samt utveckla den såväl internt som mot kund. Du har till uppgift att både coacha och leda personalen i deras arbete.

Din profil

Vi lägger stort värde på dina personliga egenskaper så som utvecklings- och samarbetsförmåga, utvecklingsvilja samt att du är flexibel och förstår helheter. Du behöver ha en förmåga att inspirera, leda och styra.

Vi förutsätter att du har en högskoleutbildning eller motsvarande och har tidigare erfarenhet som chef och ledare, kanske i en offentlig verksamhet. Vi tror också att du har ett intresse av samhälls- och miljöfrågor, av ledarskap och service. Tidigare arbete med förvaltningsfrågor, handläggning, upphandling eller miljöfrågor är meriterande.

Lön enligt löneanspråk.

Kompetenskrav

– Utbildning på högskolenivå inom naturvetenskaplig/teknisk/samhällsorienterade ämnen lämpade för Mises verksamhet. Ledarskapsutbildning.

Meriterande

Meriterande är kompetenser och erfarenheter inom:

– kunskap inom kommunal förvaltning

– erfarenhet av personalansvar och arbetsledning

– arbete i politiskt styrda organisationer

– miljöområdet i allmänhet och avfallshantering i synnerhet

– ekonomi

– upphandling

– handläggning

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du passar väl in i vårt team. Beskriv gärna i ditt personliga brev utförligt om dig själv och hur du ser att du skulle kunna bidra till Mises verksamhet.

Fakta om tjänsten

Prövotid: 6 månader

Lön: Helhetslön

Arbetstider: Byråarbetstid

Arbetet börjar: Enligt överenskommelse

Arbetets varaktighet: Tjänsteförhållande

Arbetstid: 100 %

 

Sänd din ansökan och CV till:
Mise, Ålands Miljöservice
Fabriksgatan 8, 221 00 Mariehamn

Eller per e-post till: ekonomi@mise.ax

Kontakta
Anna Holmström, +358 40 73 55 222, anna.h@aland.net

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Skip to content