Nyheter

Ny Avfallsplan och föreskrifter

Mise har tagit fram en ny Avfallsplan för 2020-2030. Syftet med avfallsplanen är att beskriva avfallshanteringen och analysera förutsättningar samt ange ambitionsnivå och riktning för en hållbar utveckling på avfallsområdet i Mises medlemskommuner. Avfallsföreskrifterna har reviderats med anledning av ny lagstiftning. Avfallsplanen och föreskrifterna hittar du här.

Upphandling av avfallshämtning i fyrfackskärl

Handlingar för upphandlingen finns på elektroniska upphandlingsverktyget E-avrop. Klicka här!

Om du inte redan har ett konto på e-Avrop kan du skapa ett konto kostnadsfritt. Då klickar du på "Registrera konto" för att få ett användarnamn och lösenord. Om du redan har ett konto klickar du på "Logga in" uppe till höger på E-avropsidan. Behöver du hjälp att skapa ett konto kan du kontakta Mises Kundtjänst.

Mise ÅVC

Mise ÅVC hittar du på Svinryggen i Jomala. Adressen är Hammarlandsvägen 817, infart mittemot Rafaels.

Passa på att lämna din julgran till Mise ÅVC när du sopat ut julen!

Välkommen! Glöm inte Misekortet.

Öppettider

Måndag - fredag 12-18

Lördag 10-15

(Mise ÅVC håller stängt röda dagar, 9 juni, midsommarafton och julafton. Nyårsafton lördagsöppet 10-15)

Läs mer: Mise ÅVC

Information till disponent och boende i flerbostadshus!

Information till disponent och boende i flerbostadshus som har flerkärl, gäller ej tjänsten 8-fack.

Från och med 1 November kommer tömningsdagar av avfall att ändras. Observera att gällande tömningsintervall förblir densamma som förut. 

Vid eventuella frågor vänligen kontakta vår kundtjänst Tel. +358 18 23844

Mån-tors 9-15
Fre 9-12

Vi tackar för ert överseende gällande detta! 

MiseReturen

MiseReturen är en returhörna vid Mises ÅVC (återvinningscentral) där du kan hämta och lämna till exempel skivor, böcker, husgeråd, krukor, småmöbler, elektronik och leksaker. MiseReturen finns till höger efter grinden. Det du lämnar ska vara helt, rent och fungerande. Ni kan också lämna fungerande idrottsartiklar som lämnas till Idrottsbanken.

MiseReturen husMiseReturen

Besök gärna Mise-Stinas facebooksida där bilder från MiseReturen uppdateras.

Minst fyra fack åt alla

Mise arbetar just nu med en förändring av Mises sopsortering så att fler kan sortera sitt avfall. De hushåll som idag har ett- eller tvåfackssystem kommer kunna att välja ett fyrfackskärl – Mise Fyran eller välja att sortera ännu mer och närmare hemmet med Mise Åttan.

Planen var att det nya systemet skulle vara i bruk nu, men på grund av att upphandlingen överklagats till marknadsdomstolen kommer detta försenas. Planen är att det nya systemet ska vara i gång under 2020. Genomförandet är planerat områdesvis från oktober 2020 till juni 2021.

Läs mer om förändringarna i Mises broschyr.

 

 

fyrfackstidning