Nyheter

Mise ÅVC

Mise ÅVC hittar du på Svinryggen i Ödanböle. Adressen är Hammarlandsvägen 817, infart mittemot Rafaels. Kom ihåg att ta med Misekortet!

Öppettider

Måndag - fredag 12-18

Lördag 10-15

(Mise ÅVC håller stängt röda dagar, 9 juni, midsommarafton och julafton. Nyårsafton lördagsöppet 10-15)

Läs mer: Mise ÅVC

Mise ÅVC stänger tidigare idag

Mise ÅVC på Svinryggen stänger kl. 16.00 idag 4.1.2019 på grund av att det fortfarande är strömlöst efter stormen.

Mise ÅVC stänger tidigare 4.1.2019

Mise ÅVC på Svinryggen stänger även idag 4.1.2019 kl. 16.00 på grund av det fortfarande är strömlöst på grund av stormen.

MiseReturen

MiseReturen är en returhörna vid Mises ÅVC (återvinningscentral) där du kan hämta och lämna till exempel skivor, böcker, husgeråd, krukor, småmöbler, elektronik och leksaker. MiseReturen finns till höger efter grinden. Det du lämnar ska vara helt, rent och fungerande.

MiseReturen husMiseReturen

Besök gärna Mise-Stinas facebooksida där bilder från MiseReturen uppdateras.

Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Du vet väl om att du kan lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC på Svinryggen utan extra avgift under hela året. Upp till 1 bilsläp (ca 8 säckar) får lämnas på ÅVC mot uppvisande av Misekort per gång.

 MiseStina Tradgardsavfall webbapril

Läs mer: Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Minst fyra fack åt alla

Mise arbetar just nu med en förändring av Mises sopsortering så att fler kan sortera sitt avfall. De hushåll som idag har ett- eller tvåfackssystem kommer kunna att välja ett fyrfackskärl – Mise Fyran eller välja att sortera ännu mer och närmare hemmet med Mise Åttan.

Planen var att det nya systemet skulle vara i bruk redan nu, men på grund av att upphandlingen överklagats till marknadsdomstolen kommer detta försenas. Planen är att det nya systemet ska vara i gång under 2020.

Läs mer om förändringarna i Mises broschyr.

 

 

fyrfackstidning