Nyheter

Aktuella upphandlingar

Du hittar aktuella upphandlingar här: 

Utredning avsättning från biogasanläggning

Under sommaren 2018 har högskolepraktikant Malin Lönnqvist, som studerar Hållbar energiteknik på KTH, genomfört en utredning på uppdrag av Mise: ” Avsättning av slutprodukter från en åländsk biogasanläggning”

Utredningsrapporten finns här.

MiseReturen

MiseReturen är en returhörna vid Mises ÅVC (återvinningscentral) där du kan hämta och lämna till exempel skivor, böcker, husgeråd, krukor, småmöbler, elektronik och leksaker. MiseReturen finns till höger efter grinden. Det du lämnar ska vara helt, rent och fungerande.

 MiseReturenMiseReturen hus

Besök gärna Mise-Stinas facebooksida där bilder från MiseReturen uppdateras.

Mise ÅVC

Mise ÅVC hittar du på Svinryggen i Ödanböle. Adressen är Hammarlandsvägen 817, infart mittemot Rafaels. Kom ihåg att ta med Misekortet!

Öppettider är:
Måndag - fredag 12-18
Lördag 10-15

(Mise ÅVC håller stängt röda dagar, 9 juni, midsommarafton och julafton)

Läs mer: Mise ÅVC

Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Du vet väl om att du kan lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC på Svinryggen utan extra avgift under hela året. Upp till 1 bilsläp (ca 8 säckar) får lämnas på ÅVC mot uppvisande av Misekort per gång.

 MiseStina Tradgardsavfall webbapril

Läs mer: Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Minst fyra fack åt alla

Mise arbetar just nu med en förändring av Mises sopsortering så att fler kan sortera sitt avfall. De hushåll som idag har ett- eller tvåfackssystem kan välja ett fyrfackskärl – Mise Fyran eller välja att sortera ännu mer och närmare hemmet med Mise Åttan.

Planen var att det nya systemet skulle vara i bruk redan nu, men på grund av att upphandlingen överklagats till marknadsdomstolen kommer detta försenas. Planen är att det nya systemet tidigast kan vara igång under sommaren 2018. Läs mer om förändringarna i Mises broschyr.

 

 

fyrfackstidning