Nyheter

Mise vårstämma 2018

Mise vårstämma

Mises vårstämma hölls idag den 22 maj. Ärenden såsom bokslut och val av styrelse behandlades

Året som gått

2017 var ett år med stort fokus på upphandling av renhållningstjänster samt information och kommunikation av nytt renhållningssystem. I januari öppnade nya Mise ÅVC på Svinryggen för avfallsavlämning. Samtidigt öppnade MiseReturen, en returhörna för husgeråd, böcker, cyklar m.m.
Arbetet med Renhållningsplanen fortsätter och under året besökte Mise samtliga kommuner som inte är medlemmar för att berätta vad det innebär att bli medlem i Mise. En förfrågan skickades också ut till alla kommuner, som svarade att man vill avvakta kommande kommunstruktur eller att man redan var uppbundna av avtal för avfallstjänster.

Förseningar i upphandlingar av renhållningstjänster

Den fastighetsnära hämtningen i fyrfackskärl var planerad att inledas i september 2017 men har försenats i och med besvär över upphandling. Detta har medfört vissa merkostnader som påverkat Mises resultat. Årets resultat slutade på drygt minus 20 000€. Med anledning av förseningar i upphandlingar kommer Mise avgifter 2018 att förbli detsamma som för första halvåret 2018 även för resten av året.

Val av styrelse

Stämman beslutade att välja följande styrelse i Mise 2018-2020:

Stig Mattsson, ordförande med Håkan Jansson som ersättare (Hammarland)

Elias Lindström, viceordförande med Ralf Karlsson som ersättare (Mariehamn)

Barbro Sundback med Kristin Mattsson som ersättare (Mariehamn)

Clas Öfverström med Anneli Karlberg som ersättare (Mariehamn)

Tomas Boedeker med Suzanne Milestad-Styrström som ersättare (Jomala)

AnnSofi Joelsson med Pia Eriksson som ersättare (Lumparland)

Märtha Österberg med Ralf Johansson som ersättare (Sottunga/Kökar)

Strandstädning 5 maj

Kom och delta i strandstädning med Mise Stina!
FINAL ANNONS

 

Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Du vet väl om att du kan lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC på Svinryggen utan extra avgift under hela året. Upp till 1 bilsläp (ca 8 säckar) får lämnas på ÅVC mot uppvisande av Misekort per gång.

 MiseStina Tradgardsavfall webbapril

Läs mer: Lämna trädgårdsavfall till Mise ÅVC

Minst fyra fack åt alla

Mise arbetar just nu med en förändring av Mises sopsortering så att fler kan sortera sitt avfall. De hushåll som idag har ett- eller tvåfackssystem kan välja ett fyrfackskärl – Mise Fyran eller välja att sortera ännu mer och närmare hemmet med Mise Åttan.

Planen var att det nya systemet skulle vara i bruk redan nu, men på grund av att upphandlingen överklagats till marknadsdomstolen kommer detta försenas. Planen är att det nya systemet tidigast kan vara igång under sommaren 2018. Läs mer om förändringarna i Mises broschyr.

fyrfackstidning

 

 

 

 

Mise sopmärken

Med Mises sopmärken kan du enkelt lämna avfall. Köp gärna sopmärken på förhand så går det snabbare på Mise ÅVC och Misebilen. Ett sopmärke kostar 5 €.

Sopmärken kan enkelt beställas här på hemsidan Sopmärken och faktura skickas till dig per post inom en vecka. Du kan också köpa sopmärken från Mises kontor på Fabriksg.8 eller ringa till Mise kundtjänst tel. 23844.

Sopmärken kan också köpas på Mise ÅVC och Misebilen. Obs! Endast kortbetalning.

Insamling av textilier

textilprojekt

I juni 2017 startades Mises Textilprojekt i samarbete med Emmaus och Fixtjänst.Mise samlar in rena textilier (ej väskor och skor) på MiseReturen vid Svinryggen, i Misebilen och på Emmaus. Textilen sorteras och återanvänds. Fixtjänst förbereder sedan textilen till väskor, pannlappar och pysseltyger m.m som kommer att säljas i Fixtjänsts butik.